SSL Sertifikası Nedir ve Nasıl Alınır?

SSL(Secure Sockets Layer), güvenli yuva katmanı anlamına gelmektedir. SSL ağ üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması için Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. Web sitesinin kimliğini doğrulayan SSL teknolojisine sahip bir sunucuya iletilen bilgilerin şifrelenmesini sağlayan dijital bir sertifikadır.

Özellikle online alışveriş sitelerinde bulunması zorunlu olan bu sertifika ziyaretçi ve site arasında güvenli bir alışveriş sağlamaktadır. SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir.

Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir. İcon eğer yeşilse SSL sertifikası vardır. Ayrıca SSL sertifikası olan sitelerin adreslerinin başında http:// değil https:// yazmaktadır.

 

SSL Sertifikasının Barındırdığı Özellikler

  • Sertifika sahibi kurumun unvanı
  • Sertifika seri numarası ve sona erme tarihi
  • Sertifika sahibinin açık anahtarı
  • Sertifika veren kurumun ESHS elektronik imzası

 

Doğrulama Türüne Göre SSL Sertifika Çeşitleri

1. DV (Domain Validation) SSL: Doğrulama düzeyi düşük, yalnızca sunucu adını doğrulayan sertifikadır. Onay süreci dakikalar içerisinde tamamlanır.

2. OV (Organization Validation) SSL: Sunucu adına bağlı olarak alan adına sahip firmanın bilgilerini içerir ve sertifikayı üreten firma tarafından doğrulanır. DV sertifikasıyla karşılaştırıldığında daha güvenilirdir ve onay süreci 1-2 gün sürmektedir.

3. EV (Extended Validation) SSL: Güvenlik düzeyi en yüksek olan sertifikadır. Firmanın fiziksel, hukuki ve ticari varlığı gibi çok kapsamlı kurumsal doğrulama süreci sağlanmaktadır. Yapılan doğrulama süreci sebebiyle en pahalı SSL sertifikasıdır. 

 

Kullanım Alanına (Domain Tipine) Göre SSL Sertifika Çeşitleri

1.Standart SSL Sertifikası: Subdomain(alt alan adı) bulunmayan yalnızca 1 adet alan adı için imzalanan SSL sertifikalarıdır.

2.Mutli Domain SSL Sertifikası: Birden fazla domainin tek sertifikayla onaylanmasına olanak tanır. Genellikle bu sertifika türünde 1 ana domain olmakla birlikte ek olarak 2 domain seçeneği bulunmaktadır. Domain sayısı ortalama 100 adete kadar yükselebilir.

3.Wildcard SSL Sertifikası: Sertifikanın kullanıldığı domainin sahip olduğu tüm subdomainlere imzalanmasının sağlandığı sertifika tipidir. Subdomain limiti bulunmaz.

 

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Hosting hizmeti aldığınız firmayla iletişime geçerek yukarıda bahsettiğimiz sertifika çeşitlerini sitenizin hizmetine göre seçerek sahip olabilirsiniz.  

Blog

7.07.2022 11:16:10
HTTP Durum Kodları ve Anlamları
HTTP Durum Kodları ve Anlamları

Bir bağlantıya her tıkladığınızda ya da bir URL yazıp bağlanmaya çalıştığınızda, web tarayıcınız...

31.08.2021 18:33:47
Karekod Nedir ?
Karekod Nedir ?

Japon Denso isimli firma tarafından geliştirilen yeni nesil 2 boyutlu bir barkod çeşididir. Kare...

Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb

İstanbul Teknik Üniversitesi

Zlux Aydınlatma A.Ş.

An-El Anahtar San. A.Ş.

Camyapı Cam Ltd.Şti

Karkim Yapı Kimyasalları

Fermada Led Aydınlatma

Kar Group

Smb Led Driver

Weeb
Weeb

Weeb Admin

Weeb Admin

Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb

Weeb

Anasayfa

Weeb

Projeler

Weeb

Farkımız

Weeb

Hakkımızda

Weeb

Blog

Weeb

İletişim

Weeb

Kariyer

Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb
Weeb

Zlux

LG

Anel

E-Bülten Abonelik

Bizi Takip Edin

  • Weeb Behance
  • Weeb Instagram
  • Weeb Facebook
  • Weeb Linkedin
  • Weeb Twitter